PRELUĂM ȘI COMENZI TELEFONICE
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

O viață sexuală bună este excelentă pentru bunăstarea dumneavoastră generală. Are o serie de beneficii de la îmbunătățirea calității somnului la calmarea anxietății, așa că de ce atât de mulți oameni caută să-și înceteze viața sexuală?

Sexul este adesea văzut ca un subiect tabu. În realitate, căutarea unei vieți sexuale satisfăcătoare este normală și înțelegerea sănătății dumneavoastră sexuale vă poate ajuta să duceți o viață mai fericită. Dacă încă mai sunteți spectici să vă începeți călătoria sexuală, atunci nu vă îngrijorați pentru că iată câteva modalități simple de a vă ajuta să vă cuceriți viața sexuală.

Înțelegerea vieții sexuale

Adesea, actul fizic al sexului pare a fi cel mai crucial aspect al călătoriei dumneavoastră de sănătate sexuală, totuși, înțelegerea sexualității dumneavoastră este la fel de importantă. Sexualitatea dumneavoastră nu este determinată de faptul cu cine faceți sex, ci de modul în care vă identificați. Întrucât sexualitatea poate veni în multe forme diferite, înțelegerea propriei sexualități vă va ajuta să vă simțiți mai încrezători și mai confortabili cu voi înșivă, ceea ce se va traduce în dormitor.

Poate fi dificil să navigați și să înțelegeți pe deplin sexualitatea dumneavoastră. Dacă sunteți cineva care are nevoie de o etichetă pentru a vă înțelege sau cineva care nu alege deloc o etichetă, amintiți-vă că alegerea este complet a dumneavoastră Nu există un mod corect sau greșit de a te identifica, așa că nu vă grăbiți cu procesul! Faceți-vă timp pentru a cerceta prin cărți, filme sau experiențele altor persoane. Acesta poate fi un proces dificil, dar pe termen lung vă va aduce beneficii pentru dumneavoastră și sănătatea mintală.

Practicarea iubirii de sine

Să vă iubiți sună suficient de simplu, dar pentru mulți este locul în care se luptă cel mai mult. Iubirea de sine este capacitatea de a aprecia nu numai personalitatea dumneavoastră, ci și corpul dumneavoastră. Iubirea de sine vă ajută să vă rupeți de nesiguranțe și de îndoiala de sine care v-ar putea împiedica să fiți cel/cea mai bun(ă), cel/cea mai senzual(ă). Pentru a trece peste îndoiala de sine și pentru a beneficia de o viață sexuală sănătoasă, trebuie să vă cunoșteți pe dumneavoastră și corpul dumneavoastră.

Primul pas în a vă simți mai încrezător(e) în tine este să-ți cunoști corpul și ce te aprinde. Înțelegerea plăcerii sexuale se poate simți incomodă sau jenantă, dar aveți încredere în proces. Începeți simplu atingându-vă pe voi înșivă și vedeți cum răspundeți la stimularea sexuală. Dacă vă lupțați cu orgasmul, încorporează un vibrator de plăcere de sine în timp ce te masturbezi. Folosirea unui vibrator vă va ajuta să vă concentrați asupra nevoilor și plăcerii dumneavoastră fără stresul suplimentar al dorințelor altcuiva. Indiferent de modul în care practicați iubirea de sine, odată ce o stăpâniți, veți vedea o schimbare în încrederea dumneavoastră și în abilitățile dumneavoastră sexuale.

Discutați despre nesiguranțe

Cu toții avem nesiguranțe și, atunci când adăugați sex la mix, nesiguranțele dumneavoastră se simt maximizate. Este greu să vă simțiți cel mai sexy de sine atunci când vă luptați cu imaginea de sine sau cu alte nesiguranțe legate de dormitor, dar nu lăsați acest lucru să vă împiedice să vă bucurați de dumneavoastră și de partenerul dumneavoastră. Amintiți-vă, majoritatea nesiguranțelor provin din așteptările pe care le-ați învățat de la reviste, porno și alte puncte de vânzare. Credeți că corpul dumneavoastră trebuie să se miște sau să arate într-un anumit fel, dar, în realitate, sexul este orice vrei să fie, așa că nu te simți jenat.

Comunicarea este o parte esențială a călătoriei dumneavoastră sexuale, așa că vorbiți cu partenerul dumneavoastră despre ceea ce vă face să vă simțiți anxios. Acest lucru creează un spațiu sigur în care puteți discuta despre nesiguranțe sau despre cum să faceți sexul o experiență mai bună pentru ambele părți. Cu toate acestea, dacă nesiguranțele dumneavoastră vă împiedică performanța din cauza nervozității sau a altor probleme medicale, atunci luați în considerare opțiuni de tratament.

Includeți partenerul

Sexul ar trebui să fie distractiv, indiferent de câte persoane sunt implicate sau dacă ești doar tu. Sexul este, de asemenea, extrem de benefic pentru sănătatea ta mentală și fizică, așa că nu pune prea multă presiune asupra ta pentru a fi perfect la asta și amintește-ți că și tu ar trebui să te distrezi!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *